Despre noi

ALMERA INTERNATIONAL S.R.L. este o companie producatoare de produse lactate.

Înfiinţată în anul 1996, societatea a desfăşurat initial o activitate de import-export produse alimentare. Din anul 1999 societatea a început activitatea de procesare a laptelui într-o mică secţie de produse lactate construită în Galaţi.

În anul 2002 a preluat în Bacău Fabrica de Produse Lactate a societăţii Agribac – societate mixtă romăno-olandeză. Beneficiind din start de o dotare tehnică de exceptie, Fabrica de Produse Lactate din Bacau a fost retehnologizată prin proiectul SAPARD „Retehnologizarea şi reutilarea secţiei de produse lactate proaspete din cadrul Fabricii de produse lactate Bacău în vederea fabricării de produse lactate probiotice”.

A fost introdus brandul „bigPanda – O alegere cu gust” cu care societatea s-a lansat practic la nivelul întregii ţări. A crescut treptat cantitatea de lapte prelucrat, astfel încât a fost necesară extinderea şi reutilarea fabricii. În acest scop a fost implementat un nou proiect SAPARD „Modernizarea, extinderea şi reutilarea Fabricii de Produse Lactate Bacău”.
ALMERA INTERNATIONAL S.R.L. foloseste o tehnologie modernă de prelucrare a laptelui cu utilaje de ultimă generaţie, păstrând proprietăţile iniţiale ale materiei prime. Astfel, linia de pasteurizare recent achiziţionată, este dotată cu o bactofugă, a cărei scop este de a îndepărta cea mai mare parte a bacteriilor din lapte printr-un procedeu mecanic de centrifugare.

Liniile de îmbuteliere aseptice permit o ambalare igienică a produselor lactate care, împreună cu tratamentul termic corespunzator, măresc perioada de valabilitate a produselor lactate.

Achiziţionând cele mai moderne linii tehnologice existente pe plan european, unele dintre ele chiar în fază de prototip, ALMERA INTERNATIONAL S.R.L. dispune în prezent de o Fabrica de Produse Lactate în Bacău, cu o capacitate de prelucrare a 100.000 litri lapte zilnic.

Specialiştii Fabricii, având o înaltă calificare profesională şi o experienţă vastă, au ca preocupare permanentă calitatea produselor fabricate.

Noi oferim consumatorilor singurele produse lactate care sunt obţinute numai din lapte proaspăt şi culturi lactice selectionate. În acest fel putem afirma că toate produsele lactate oferite consumatorilor sub brandul „big Panda – O alegere cu gust” sunt produse sanogenetice, care contribuie la menţinerea sănătăţii.

Calitate

Calitatea si siguranţa produselor alimentare in general si a produselor lactate in special sunt esentiale pentru asigurarea unui nivel inalt de protectie a sanatatii oamenilor si a intereselor consumatorilor. In ultimii ani, automatizarea tehnologiilor de procesare a laptelui a cunoscut un trend ascendent avand drept consecinta fireasca o diversificare a gamei sortimentale, lantul alimentar devenind tot mai complex. Ca urmare se impune cu necesitate intensificarea proceselor de control al calitatii actului de productie, precum si al produsului finit mai ales in ceea ce priveste siguranta acestuia pentru consumator.

Pentru gestionarea acestor probleme UE a propus asocierea unui nou concept siguranta alimentara si a elaborat Cartea Alba a Sigurantei Produselor Alimentare (Bruxelles, 12 ian. 2000) in care s-a fixat drept obiectiv recastigarea increderii opiniei publice in produsele alimentare, in stiinta alimentelor, in legislatia alimentara si in sistemele de control a alimentelor. Sistemul de management a sigurantei alimentare, recunoscut pe plan international si care si-a dovedit eficienta in toate sectoarele industriei alimentare, deci implicit si in industria laptelui, este sistemul HACCP.

Conducerea SC ALMERA INTERNATIONAL SRL Galati constienta de importanta si obligativitatea principiilor care guverneaza prelucrarea laptelui materie prima in produse lactate destinate consumului uman, a luat toate masurile necesare care sa asigure cadrul legal unitar pentru elaborarea normelor tehnice de calitate a produselor puse in consum. Pentru asigurarea unui inalt nivel de protectie a sanatatii consumatorului, conducerea SC ALMERA INTERNATIONAL SRL a pornit de la ideea ca este necesara o baza stiintifica solida pentru toate tehnologiile utilizate in Fabrica din Bacau unde are loc obtinerea produselor lactate sub brandul BIG PANDA, iar pentru a asigura o baza stiintifica solida, este nevoie de un larg colectiv de specialisti, din domenii variate (tehnologie alimentara, biochimie, medicina, electronica, etc). Acest colectiv, sudat in timp, si-a pus amprenta pe orientarea tehnologiilor aplicate, dirijandu-le in directia obtinerii de produse lactate de inalta calitate si care ofera consumatorului siguranta deplina.

Colectivul a stabilit proceduri cu impact direct asupra sigurantei produselor lactate livrate consumatorilor. Ele sunt conforme cu cerintele legislatiei nationale in domeniu alimentar precum si cu cele prevazute in acordurile internationale in care Romania face parte.

Certificari

Ce spun consumatorii nostri

"Ce am gasit bun pe piata azi, la Real. galbiori (15 lei caserola), hribi (21 de lei, dar dificil de curatat, unii erau compromisi, mare atentie), cirese pietroase bune de tot (5 lei si ceva) si, o descoperire, in sticla pe care scrie "Cream de iaurt" de la BigPANDA este exact iaurtul cu gustul ala de dinainte de 89, cel care se gasea la borcane de sticla cu capac de poleiala. Dar exact! Nu ratati daca vedeti. Am uitat pretul."

(Gaga)

"Si pentru ca sunt mare fan al produselor BigPANDA incercati si telemeaua aia in zer. Si raspuns corect: da, e foarte buna, 15 lei cutia de 900g (branza, nu zerul). Nu e nici cea mai ieftina, nici cea mai scumpa, o sa mai iau, ne-a placut."

(Loki)

"Suntem fani Big Panda. Sunt, cred, cele mai aproape de natural produse lactate pe care le putem gasi in magazin."

(octav77)

"Eu beau sana Big Panda. Pe eticheta, are o vaca cu ciuf portocaliu."

(Alina Petrescu)